søndag den 4. august 2013

Meatza og sundpastasalat med masser af bid i!

Lige på falderebet her søndag aften. Jeg havde lagt to ting ud på facebook-siden og sagt lørdag/søndag ville jeg ligge det herind.
Nå men altså har fødselsdag imorgen og tager på ferie en uges tid og derfor skulle det jo helst være inden flyet letter fra Danmark.

Så men her den anden dag så kastede jeg mig ud i projekt meatza, jeg ved ikke helt om jeg er fan af konceptet omkring det, men synes det var meget lækkert til sådan engang i mellem.

Og så ved jeg heller ikke hvordan det rigtigt bør smage, så mit sammenlignings grundlag er ikke eksisterende.



I følge opskrifter på nettet skulle kødet være med lavt fedtindhold og med æg for at få det sammenhængende. Nå men altså jeg brugte noget kød der nok har haft en fedtprocent på 10-14 % og ingen æg. Har simpelthen bare æltet kødet sammen med krydderierne og så formet det til 4 små bunde på en bageplade og de hang fint sammen, dog svandt de 2 cm hele vejen rundt så det fordelen ved at vælge en lavere fedtprocent.

Til 2 personer (2 stk. til hver)
ca. 500 g hakket oksekød * Krydderier efter eget valg (f.eks. oregano, timian og basilikum) * Salt og peber * 2 hvidløgs fed * 8 oliven * 125 frisk mozzerella * 1 tomat * 4-5 skiver serano skinke * 4 små håndfulde rucola salat 

Bland det sammen til det begynder at klistre sammen og så ligges det på en bageplade (alternativt kan man lave en stor i stedet for 4 små) bages i 30-40 minutter indtil kødet har skiftet farve.

Så tages det ud af ovnen og fyldet ligges på og der serveres right away! 

Nå men så i fredags var min søster på besøg og vi besluttede os for at lave denne lækre pastasalat som originalt stammer fra *spis maven flad* Men vi har modificeret lidt forskellige steder. f.eks erstattet babymajs med blomkål og rugpasta med fuldkornspasta.

100 g røget filet.
100 g fuldkornspasta (i opskrift 60 g rugpasta) tørvægt
1 gul og 1 rød peberfrugt
1 broccoli
125 g blomkål
1 æble
+- 40 g hasselnødder (Evt. mandler)
Saft fra en halv citron
250 g hytteost
2 spsk balsamico
2 spsk koldpresset rapsolie
Salt og peber
1 spsk grovkornet sennep

Pastaen koges efter anvisning på pakken, grunden til vi ikke brugte rugpasta er at det ikke er alle supermarkeder der har det. Men det værd at kigge efter og ellers i speciel/helsebutikker.
Den røgede filet steges på en tør pande til den er nogenlunde sprød.

Grønsagerne skæres ud i mundrette stykker og kålen deles i små buketter. blandes så med pastaen og ingredienserne til dressingen blandes sammen i en lille skål og hældes over salaten og der blandes inden den sprøde filet og hakkede hasselnødder fordeles oven på.

Jeg er personligt blevet stor fan af denne og bogens anden pastasalat fordi det er mere grønsager end pasta og det mætter på en hel anden måde. Og portionen her er til 4, så man har til frokost dagen efter og kan nemt tages med på arbejdet i en beholder. Og så er der kun omkring 300 kcal i en portion.

Det var vidst det. Jeg er tilbage om en uge og vil skrive et oplæg om ferien, hvad vi har lavet og spist/trænet. Peace out! <3

Ingen kommentarer: