torsdag den 12. december 2013

Hurtig, men elegant gæstemad

Okay denne ret er inspireret af en risotto min eks-kærestes mor en gang serverede. Hendes ret bestod af Karl-Johan svampe, ost og risotto ris. Jeg ville gerne lave noget der mindede lidt om, men i en studentervenlig udgave, både med hensyn til pris og tid.




Til 2 personer:
2 kyllingebryst (ca 300-400 gram)
2 skiver serrano-/parma skinke
1,5 dl jasminris
2,25 dl vand
250 gram champignoner
250 gram madlavningsfløde 4%
50 gram Pesto verde (Den fra Løgismose er bedst)

pris: ~ 51 kr. (Denne pris er beregnet baseret på hvor meget man bruger af hver pakke. ud fra normalprisen i Netto)




Næringsindhol pr. person                                                           Næringsindhold pr. 100 gram
Kcal: 687                                                                                                                Kcal: 125  
Protein: 57 gram                                                                                         Protein: 10 gram
Kulhydrat: 60 gram                                                                                   Kulhydrat: 11 gram
Fedt: 25 gram                                                                                                Fedt: 4,6 gram


Begge disse er beregnet ud fra 400 gram kylling. Det giver samlet en fordeling på 33-35-33 mellem protein, kulhydrat og fedt :D

Tilberedning:
Først vasker du champignonerne og skærer dem i kvarte. Læg dem i bunden af et fad. Tag derefter kyllingebrysterne og pak dem let ind i en skive skinke. Kyllingen lægges så oven på champignonerne i fadet. Fadet sættes ind i en forvarmet ovn på 200 grader i 5 minutter.

Sæt vandet over i en lille gryde til det koger. Dette burde passe nogenlunde med de 5 minutter kyllingen er i ovnen på dette tidspunkt. Hæld så 1 tsk salt i vandet sammen med risene og gå herefter til ovnen hvor du hælder madlavningsfløden i fadet og drysser let med salt og peber. Begge dele lader du så fortsætte i 15 minutter. Risene ved lidt lavere varme og kyllingen stadig ved 200 grader.

Efter de 15 minutter burde vandet være optaget næsten helt i risene. Tag gryden af blusset og lad risene arbejde videre med eftervarmen under låg i 10 minutter. Læg herefter en lille bunke ris på din tallerken. Tag kyllingen ud af ovnen og læg kyllingen over risene. Læg sovsen og champignonerne rundt om kyllingen, men gerne på risene. Kyllingen toppes med lidt pesto verde. Så er du klar til at servere og det ser fint og lækkert ud.

Bon appetit og glædelig december

- Helene :D

1 kommentar:

Unknown sagde ...

Ellers kan man lave en studievenlig risotto med grødris (som man alligevel altid har for mange af)