onsdag den 24. juli 2013

Pulled pork og sund kartoffelsalat

Nå så i går skulle kæresten og min bedste veninde Matilde så møde hinanden, og den slags begivenheder kræver jo ekstra lækker mad. Resultatet blev derfor en sund karry/bacon kartoffelsalat


Opskrift er som følger:
Johns Pulled Pork ala Helene til ca 8 personer 
ca 3 kg nakkefilet

rub:
40 gram groft salt
60 gram rørsukker
60 gram paprika
20 gram cayennepeber
20 gram chilipulver
20 gram spidskommen
20 gram løgpulver
15 gram salvie (vi løb tør og ville gerne have givet det                              20 gram i stedet )

efterbehandling: 
æblejuice

Du blander alle krydderierne godt sammen så det bliver den skønne tørmarinade/rub der skal bruges til nakkefileten. Aftenen inden du skal tilberede din pulled pork skal du derfor pakke hele stegen godt ind i din tørmarinade. Sørg for hele stegen er dækket og pak den så ind i husholdningsfilm så den er pakket stramt ind og ingen luft kan komme ind og dermed heller ingen kødsaft kan komme ud.

Næste morgen: tidligt op og tænde op i grillen. Sørg for at have en aluminiumsbakke (eller lignende) nede ved det lave antal kul så dampen kan hjælpe med at stabilisere temperaturen i grillen og holde temperaturen omkring de 100 - 120 graders varme. Nakkefileten pakker du ud af husholdningsfilmen og lægger i en aluminiumsbakke på selve grillristen. Sørg for at der konstant er noget væske i bakken til vand under stegen.

Vi fik givet den lige omkring de 12-13 timer på grillen hvilket var den tid det tog før den havde en kernetemperatur på 100 grader.

Da kernetemperaturen var ramt hoppede vi ind i køkkenet og trak kødet. Herefter tog vi en passende portion fra til den aften, hældte en smule mere af vores rub på og lidt æblejuice (meget lidt, bare for lige at fordele krydderierne på det lækre kød). Og så ud på bordet med kartoffelsalat og hygge :D

OBS: Der må IKKE under nogen omstændigheder bruges rigtige løg i denne blanding. Rigtige løg bliver i denne forbindelse giftige så hold jer til løgpulveret.

TIP:
Optimalt set ville man vel give den noget røgtræ, men det havde vi desværre ikke lige mulighed for denne gang, så det må blive næste gang. Men i så tilfælde at du har det så læg det på et par gange i løbet af opstarten.

Desuden vil der højest sndsynligt også ved jer være for meget krydderi, men det kan også bruges som kant på andre bøffer eller på en kylling eller lignende. 


Det endelige resultat af den pulled pork mens min veninde tog for sig som den første ^_^



Kartoffelsalat til ca 8 personer
1 kg kartofler
400 gram græsk yogurt (jeg brugte nostimo 2%)
2 spsk karrypulver
20 gram taffel sennep
50 gram frisk basilikum
150 gram radise
250 gram ærter (fra frost)
200 gram bacon
200 gram søde majs

Start med at koge kartoflerne og sæt dem på køl så de kan blive kolde til senere (kan evt. gøres mens manden starter grillen til den pulled pork).

Mix den græske yogurt, karrypulveret, taffel sennep og den friske, hakkede basilikum til det er en ensartet cremet konsistens. Steg baconen på panden til den er let brunlig og lad den herefter køle af på sugende køkkenrulle så fedtet hopper fra og din bacon bliver god sprød. Kog samtidig ærterne op og lad også dem køle af.
Skær radiserne i tynde skiver og kartoflerne skæres i små mundrette bider.
Smid så majs, ærter, bacon og radiser ned i din karry-creme og fordel det hele godt. til sidst lægger du kartoflerne i og vender det med en dejskraber (ødelægger ikke kartoflerne i samme grad som en ske).

Denne kartoffelsalat blev ændret lidt undervejs fra den oprindelige plan og endte med en næringstabel der ser således ud:
93 kcal pr 100 gram
4,9 gram protein/100 gram
13 gram kulhydrat/100 gram
2,7 gram fedt/100 gram

Så denne lækre kartoffelsalat for under 100 kcal pr 100 gram. Og både veninde og kæreste kunne godt spise den igen en anden gang. Så ikke overraskende så vores tallerkener sådan ud efter middagen:

Og med det billede vil jeg hermed sige Bon appetit og håber i alle har en fantastisk sommer
- Helene



Ingen kommentarer: