Hey skønne mennesker, jeg tror jeg har ret når jeg siger de fleste af os ind i mellem fristes af sprøde pomfritter eller en lækker pizza. Det selvom vi ved at kalorierne er i den alt for høje ende og ernæringsammensætningen helt forkert. Så da jeg startede mit vægttab blev jeg positivt overrasket over sunde alternativer og eksperimentere stadig med det. Såsom idag, lavede en kombination af hjemmelavede pomfritter i ovnen men også bønnefritter. Det kom sig af at jeg så en andens blog og tænkte at jeg ville dele videre nu jeg selv har prøvet det. Og det er chokerende godt, de bliver virkelig lækre sprøde.
Sammen med disse pomfritter skulle jeg jo have noget til at opveje at det nok var i den usunde ende at skalaen, så selleristave, tomatbåde, squash og spinat/babyleaves. Og en cremefraiche hvidløgsdressing.
Pomfritter og bønner er vendt i koldpresset ekstra jomfru oliven olie, salt, peber, timian, basilikum, oregano og hvidløg. MUMS! og så havde jeg lidt parmesan jeg dryssede hen over. Men det jo ekstra kalorier.
Bønnefritter til 2 personer:
* 500 g grønne bønner (frosne eller friske) *
* 1-2 spsk Olivenolie *
* 1,5 tsk. salt og lidt frisk kværnet peber *
* Krydderurter *
Nå men det her er en projekt fra længe siden, men det ikke blevet dårligere med tiden og hvis man hungre for pizza så det her altså en lettere udgave. 500 kcal ca. Den er inspireret af en opskrift fra "Hold maven flad".
Man kan variere fyldet som det passer en det kan dog være lidt en udfordring med en masse fyld pga. at bunden er en tortilla pandekage som jo er ret tynd.
Basen til dem på billedet består af 1 tsk pesto, 4 spsk tomatpuré, 3 fed hvidløg. Men synes med fordel man kan justere lidt op på pestoen og lidt ned på tomatpuré. Igen det en smagssag og kunne sagtens tilføjes krydderurter også.
Derudover er der tomat og frisk mozzerella. Og når den er bagt i ovnen tilføjes de friske basilikumsblade og stænkes med olivenolie.
Kan virkelig anbefale at ligge nogle stykker parmeskinke på også evt. sammen med rucola det er genialt!
Her til sidst lige et billede fra weekenden og i tirsdags. Kikærtesalaten som jeg har skrevet ind før serveret med asparges svøbt i parmaskinke. Og en færdigsalat købt i fakta med kylling, couscous og andet lækkert og som tit ender med at blive min redning hvis jeg ikke orker at lave noget men ikke vil nøjes med en rugbrødsmad :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar