Puha sikke en varm dag. Jeg synes det så svært med det vejr vi har lige nu, da det skifter så meget og det kan min krop overhovedet ikke finde ud af. Nå men altså det skal jo ikke forhindre mig i at lave lækker alternativ mad og alt andet.
Nå men her først så 2 forskellige køb jeg har gjort mig i Netto. Det første er vand med smag og blid brus, men uden alle de dumme kalorier. Nå men altså for min smag var de desværre alt for søde, måske hvis man blander med almindelig danskvand at det kan balancere det lidt. Og det andet er noget der fik mig til at tænke på iste uden alt sukkeret. I poserne er disse tebrevlignende ting som man putter ned i kold vand, evt. med isterninger og lader det trække ligesom var det te og vupti så har man en lækker læskende drik, som dog mangler en smule syre for at være helt perfekt. Men dejligt med noget koldt og læskende udover vand og min halvdårlige vane Coca Cola Zero.

Jeg lavede 2 pandekager ud af en halv portion (som skulle give 3) så måske man kan lave 4 ud af en hel portion, men det afhænger af hvor tykke pandekagerne laves og mængden af fyld man fylder i.
Halv portion:
Pandekager:
50 g rugmel
1,25 dl minimælk (evt. soyamælk eller vand)
1 æg
3/4 tsk. bagepulver
Fyld:
100 g feta (opskriften siger low-fat, men jeg brugte 21 % fra løgismose med citron og basilikum)
40-50 g skyllet og ordnet frisk spinat
Fremgangsmåde: Start med at ordne fyldet, skære fetaen ud i små tern og skylle/ordne spinat. Herefter piskes pandekagedejen sammen og halvdelen hældes på en pande og fordeles ud evt. med en dejskraber så den fylder hele panden. Bages et par minutter på hver side før fyldes ligges på den ene halvdel og lukkes sammen og bager videre yderlige et par minutter til osten begynder at smelte. Repeat and serve! :D
Næringsindhold (1 pandekage, hvis man bruger den fedt % som original opskriften siger):
* Energi: 284 kcal * Protein: 23 g * Kulhydrat: 21 g (sukker 0.3) * Fedt: 12 g (satureret 1 g) * Fibre: 4 g *
Nå men moving on. Fra samme side (skal nok linke i bunden) fandt jeg disse aubergine nuggets. Og vidste egentlig ikke helt hvad jeg skulle forvente mig af dem, men smag og konsistens overraskede mig heldigvis positivt, de kan være en lille bitte smule seje, men tror måske bare jeg havde en der ikke havde fået lige så meget som resten.
Til 4 personer:
1 Stor aubergine (ca. 400 g skrældet vægt)
Panering
2 æg (olivenolie blandet med honning kan også bruges, hvis man ikke vil spise æg)
ca. 200 g mandler (2/1 portion)
½-1 tsk gurkemeje (jeg brugte thai-krydderi fra urtekram i stedet)
1 tsk Salt og lidt friskkværnet peber
Forvarm ovnen til 180
Skær auberginen ud i passende stykker. I opskriften siger den at det bliver 20, men jeg fik altså væsenligt flere så måske de skal være lidt større.
Pisk æggene sammen og læg auberginestykkerne ned i så alle flader er dækker.
Imens blendes krydderier og mandler til en fin mel. (Jeg blendede af to omgange fordi 1 portion ikke var nok, så den del er ganget op) Som man kan se så der forskel på hvor fint det er første billede er 2 omgang og det andet billede er første omgang, ja lidt forvirrende men kan ikke få dem til at gøre som jeg vil. Det gør altså en virkelig stor forskel hvor fint man blender det i forhold til at få det til at blive siddende osv. men det ved jeg jo til næste gang
Så vendes auberginen i mandelmelet og lægges på en bageplade med bagepapir
Og så ind i ovnen 20 minutter. Her gav jeg det første tid på almindelig og det sidste på varmluft for at de kunne blive lidt gyldne eller ja det var den effekt det havde.
Jeg spiste mine sammen med lidt ketchup fordi det var hvad jeg havde, men på siden foreslår de en hjemmerørt dip, forestiller mig evt. cremefraiche/hvidløgs dip ville gøre sig godt her. Konklusionen er i alt fald at de smagte godt og tror også de kunne spises af børn hvis man evt. fjerner gurkemeje/thaikrydderi fra opskriften.
Næringsindhold: 1 portion (6-7 nuggets) der er nok lidt flere grundet den ekstra portion panering.
* Energi: 109 kcal * Protein 5,1 g * Kulhydrat 4 g (sukker 1,5 g) * Fedt: 5,8 g (satureret 4,1 g) * Fibre 3,2 g *
Ingen kommentarer:
Send en kommentar