søndag den 12. maj 2013

Arbejde, pulsur og søndagshapsere

Uuuuh søndag og sidste dag i ugen. Og dagen har budt på arbejde, solskin og hygge med Marianne som havde tilbudt mig fattige studerende et pulsur mod en kop kaffe.

Dertil synes jeg selvfølgelig der skulle være lidt lækkert uden at være alt for usundt og derfor lavede jeg igår aftes en cashew-choko-rulle eller hvad den nu kan kaldes. En super lækker snack der tager ca. 5 minutter at lave.

Den skal dog på køl for at blive fast så derfor den blev kreeret igår og det kan i øvrigt anbefales lige tage den ud igen en halv time før den skal skæres ud da den ellers bliver lidt drilsk at skære ud.

Min puls da billedet blev taget var på 64. Det lidt et skod billede, men er bare så fascineret og glad for det.



Det anden gang jeg laver den men første gang var med sukkerfri mælkechokolade og det altså bare ikke helt det samme. Denne gang var det 56 % sukkerfri en af slagsen. Opskriften siger vidst nok 72 % sukkerfri. Det skal ikke være nemt!

Sukkerfri chokolade kan findes hos diverse supermarkeder (føtex, kvickly, superbest og irma). Det er dog ingen garenti, så helseforretninger og internet er en anden god mulighed. Selv har jeg købt på E-deli der har et lille udvalg af sukkerfri produkter derunder chokolade.


Ja min ser måske ikke helt ud som billedet i "spis maven flad" men det har jo heller lovet jer at de ville være. Opskriften er også lidt modificeret fordi jeg ikke er så vild med sødemiddel. Det første billede er inden pølsen bliver formet. 

Til ca. 25 stykker alt efter hvor tykke skiver man laver:
2 spsk minimælk (kan ikke huske om det står i bogen hvilken slags, men det hvad jeg har brugt)
ca. 25 g mørk sukkerfri chokolade (kan også sagtens laves med mælkechokolade, vigtigste er sukkerfri)
1 tsk sødemiddel (har brugt Perfect sød - Sukkererstatning fra ISIS, kan fås i flere supermarkeder og kunne også være anden type flydende sødemiddel)
100 g Saltede cashewnødder (Synes det giver bedste smag, selvom jeg ikke har prøvet usaltede)

Fremgangsmåden er simpel: Cashewnødder ristes på en tør pande til de har taget let farve, lige efter blendes de til fint mel og olien kommer frem, en dejskraber er din ven til denne opskrift.
Hernæst varmes mælk og chokolade og sødemiddel tilsættes. Når det er en ensartet konsistens tilsættes cashewmelet og det blandes rundt til der er en jævn fordeling.

Herefter tager man den varme/lune masse over på noget bagepapir og former så godt man kan en lang pølse (min havde ca. en diameter på 2 cm) og så ind i køleskabet til den er fast. 


Her til sidst ville jeg gerne lige dele et billede af mig og min to uger gamle nevø. Ikke det bedste billede af mig, men han er en lille solstråle.   

Ingen kommentarer: