![]() |
Med svinekød |
Ved jeg har været lidt stille på det seneste og det ærgrer mig. Men håber jeg kan råde bod på det den kommende tid. Ellers må i bære over med mig. Det stadig helt nyt og skal vænne mig til at putte tid ind til at skrive.
Nå men first things first. Jeg er typen der kan bruge flere timer i et køkken for andre og bruger meget lidt tid der for mig selv. Det vil sige når jeg ikke har noget ekstraordinært på min liste over ting jeg vil have eller prøve af.
Det betød at jeg igår sad med en mega ærgerlig følelse fordi jeg prøver at lære at lave falafel og det var 3 forsøg. Og blandingen (kikærter, løg og krydderier) var bare så meget bedre end de andre gange jeg har forsøgt. Dette skyldes især at jeg brugte forkogte kikærter på dåse og de 2 andre gange har jeg brugt tørrede som har stået i blød, men det synes jeg bare er så tidskrævende og hvor man kan spare tid springer jeg gerne over. Men stegningen gik helt galt, så det var kun nogle få skaller af noget der mindede om i udseende og smag. Resten blev ja, noget jeg ikke kan sætte ord på. Jeg LOVER at når det lykkedes vil jeg dele billeder og erfaringer.
Nå men altså tilbage til hvad jeg ville frem til, på grund af min indstilling til det. Så er wok blevet min hofret her på Amager, det nemt, billigt og kan varieres så det passer til ens smag.
Min min base er dog altid rimelig ens: Olie, karry, salt, peber, chili, hvidløg og ingefær.
Som regel bruger jeg kylling men svinekød i strimler kan også bruges. 250 g (evt. køb snitzler og skær dem ud i strimler) Og så bruger jeg en halv pose wokgrønsager. (det har jeg som regel i fryseren)
1 lille dåse kokosmælk. Der skal kun lige være lidt sauce til min smag, vil man have mere sådan gryderet agtig stil kan man sagtens tilføje mere.
Dette er mængde er til 2 personer, måske 3 hvis en person er et barn eller man er småtspisende :)
![]() |
Med kylling |
Hvad det ender med afhænger af mit humør og køleskab. Jeg har også overvejet bambusskud og vandkastanjer fordi jeg elsker hvordan de knaser og er sprøde. Men det ikke lige noget min lokale fakta har og har det ikke i skabet på nuværende tidspunkt, men spring endelig ud i det hvis i har muligheden.
Med mere simple udgaver har jeg nogle gange vendt nudler i soya og limesaft. Synes der er en god sammehæng mellem det syrlige og salte og den slags nudler kunne godt passe hertil. Jeg plejer at lave ris, helt almindelige. Men prøver man at tabe sig så vil jeg anbefale at bruge fuldkorn, vilderis eller alternativer til ris. Evt. helt uden, men jeg har brug for kulhydraterne for ikke at tabe mig mere.
Nå men lige for at runde af så købte jeg idag lidt lækkert til mit skab. Nogle krydderier fra Urtekram, synes generelt deres krydderier er meget mere spændende. Har købt vanillepulver og spidskommen.

Teen er en jeg har prøvet før og den har en god aroma i forhold til "almindelig te". Den anden choco chili, er en helt ny en har dog før prøvet choco tea og sweet chili fra samme mærke og det altså klart en anbefaling. De tit på tilbud i forskellige supermarkeder og ellers kan de fås for omkring 30 kr i helseforretninger. Tror lige pt. jeg har 4 forskellige slags.
Her til aller allersidst, og lover nu skal jeg nok stoppe. Så der et billede af mig fra i fredags da jeg var ude med Helene og nogle andre veninder. Helene der fik taget dette flotte billede, det sjældent jeg kan smile på et billede. Men synes nu jeg klare det meget godt! Og så synes jeg btw det ville være super skønt hvis i fandt os på FB: Mad fra høje hæle :)
Kisses <3
Ingen kommentarer:
Send en kommentar