torsdag den 16. maj 2013

Flødekartofler og spinat med krebinetter samt en af verdens bedste mormødre :D

Nå mandag var en tiltrængt pause. Jeg havde lovet mormor at hjælpe med at pudse vinduer og bagefter skulle vi have min livret. Flødekartofler med spinat og koteletter. Desværre var der ingen koteletter i netto da jeg var på vej ud til hende, så det blev krebinetter i stedet.




Men det smager skønt og man behøver ikke tænke over at stege kødet færdigt på panden.

Til 4 personer skal du bruge:
500 gram mornay sauce (jeg bruger 5%)
200 gram revet ost (mozarella eller emmenthaler)
450 gram (1ps) spinat
1 kg skrællede kartofler
4 koteletter / passende mængde frivillig kød




Først og fremmest skal du sørge for spinaten er optøet og drænet for vand. Derefter skærer du kartoflerne i meget tynde skiver sørg også for at disse ikke har for meget væske i/på sig.

Tip: Bruger kartofler der let koger ud. Hvis du ikke kan skaffe dette skal kartoflerne efter at være skåret i skiver lige varmes på panden i 2-4 minutter inden du fortsætter. 

Fadet hiver du frem og dækker bunden med halvdelen af din spinat. (på mit billede er spinaten desværre stadig frossen og det resulterer i en mere vandet sovs). Uden at tilføje andet end spinat lægger du nu et lag af de tynde kartofler. De må gerne dække hinanden lidt. På med salt og pever og herefter putter du lidt mornay sauce inde i midten. Det er vigtigt du ikke putter særlig meget på og det skal under ingen omstændigheder dække det hele!
Nu lægger du endnu et lag kartofler, krydderier og mornay sauce. Denne gang fokuserer du på at mornay saucen rammer kartoflerne i siderne og bare en tynd stribe i midten.



Drys lidt ost på (lidt under halvdelen) og dæk til med resten af spinaten. Læg nu igen et lag kartofler, krydderier og mornay sauce i midten. Så et lag kartofler og smid så mornay sauce på så det hele er dækket. Mornay saucen vil falde ned gennem lagene, men øverste lag skal altid være helt dækket. Drys resten af osten på så den ligger fint over hele




Kødet er lidt forskelligt. Jeg vil først fortælle om de krebinetter vi bruger her, og bagefter min favorit som er med koteletter i bacon.

Krebinetter: Dine krebinetter skal brunes på panden i ca 3 minutter på hver side. Så lægger du dem øverst på kartoflerne, med en lille klat smør på toppen.





Koteletter: Brun dem på panden i 1-2 minuter på hver side. Tag 2 stykker bacon til hver kotelet og pak koteletten ind. Læg den så på toppen af kartoflerne. Ingen smør her.


Når kødet er lagt på sætter du fadet i en 180 grader forvarmet varmluftovn. Her skal det stå i midten af ovnen i 40-50 minutter og når det så tages ud har du en lækker omgang aftensmad med spinat og kan supplere det med en gang salat efter egen smag.


Og så vil jeg da lige vise min dejlige mormor som hjalp med denne ret. Det er trods alt hende der introducerede mig for dette vidunder. Maden kan forberedes om morgenen eller dagen inden og stilles i køleskabet så det bare skal sættes i ovnen når man kommer hjem og så er det klar til eventuelle gæster.

Elsker min mormor og hun har stået for en stor del af min opdragelse sammen med min morfar og jeg takker dem af hjertet hver dag for alt hvad jeg har, for uden de to mennesker ved jeg ikke hvor jeg ville være i dag, men jeg frygter det værste. <3 min Momse 

Ingen kommentarer: