Den er en kombination af den måde mine forældre lavede det på, hvordan "God mad let og lave" gør det og mixet med ekstra grønsager og fuldkorns plader. Det skyldes at da jeg flyttede hjemmefra havde jeg en idé i hovedet om hvordan man gjorde (fra mine forældre) og nogle af elementerne men opskrift var nødvendig, og så har jeg tilpasset den til mig. Så laver som regel en lasagne til 3-4 personer og får derudover lidt kødsovs jeg kan bruge til noget andet.
Så har brugt følgende:
12 fuldkornlasagne plader
450 g. hakket oksekød (10-14 % fedt) kunne sagtens være lavere men fedt = smag
1 spsk. Økologisk koldpresset jomfru olivenolie
1 stort finthakket løg
1 finthakket gulerod
3 stilke finthakket bladselleri
1/4 finthakket snackpeber
½ finthakket squash
Lidt tørret timian, oregano og basilikum
En stor tsk. salt (er glad for salt)
Friskkværnet peber
3 knuste hvidløgsfed
1 dåse hakkede tomater
1 lille dåse tomatpure/koncentrat
1 terning okseboullion
Svits kød i olie, til det har skiftet farve. Tilsæt alle grønsager (løg, gulerodm bladselleri, squash, snackpeber) og svits videre et par minutter. Tilsæt krydderier. Tilsæt hvidløg, tomat, tomatpure og boullionterning. Hæld vand i den tomme dåse fra tomaterne og hæld i (ca. 4 dl). Lad det hele simre under låg i 30 minutter og smag til med salt og peber.
Ostesauce
1 ½ spsk. flydende smør
3 tsk. mel
4-5 dl. mælk
100 g revet mozzerella
Revet muskatnød
Salt og peber
Til gratinering: revet mozzerella og 3 spsk. rasp
Gå i gang med denne 10-15 minutter før kødsaucen er færdig, på den måde spare man tid. Smør og mel op i en gryde skru op for blusset så smøret smelter og pisk det sammen til en sammenhængende klump, hæld så forsigtigt mælk i lidt af gangen og pisk det ind i. Når alt mælk er tilsat koges saucen igennem et par minutter. Rør osten i og smag til med revet muskat, salt og peber.
Smør så et ovnfast fad (har det firkantede fra grand crú) Og læg et lag lasagneplader, så kødsovs og ostesauce og gentag. Så et lag plader mere som dækkes af ostesauce (vigtigt der er nok!) , strøes med rasp og afsluttes med revet mozzerella og lidt revet muskatnød
Bages 40 minutter ved 200 C. Kan evt. stå og trække lidt inden den kommer i ovnen. Men hos mig bliver pladerne bløde på de 40 minutter.
Og så der vidst ikke andet at sige end velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar