
Hey skønne mennesker.
jeg har vidst ikke være alt for god til at være aktiv herinde den sidste uges tid. Men igår blev jeg moster til en skøn lille fyr. Og i den anledning fik jeg lyst at bage denne kage for 3 gang. Billederne er 1 og andet forsøg og som det kan ses så er der jo en væsenlig forskel mellem de 2.
Det er en supernem og lækker dessert og kan nærmest laves hvis man får uventede gæster så længe man har æg, mel, sukker og frosne hindbær i huset.
Første gang fulgte jeg opskriften slavisk, uden at tænke over at tærtefade jo kan have forskellige str. og mit var i alt fald større end det som var brugt i den originale opskrift jeg havde fundet.
Mit fad er 26 cm i diameter og jeg skal derfor lave en dobbelt portion før det passer. Jeg skriver både de originale mål og dem jeg har brugt i parentes, så hvis jeres fad er mindre end mit.
- 2 æg (3 til 1 1/2 portion)
- 160 g sukker (240 g)
- 100 g mel (150 g)
- 300 g frosne hindbær (1 pose)
- Smørklatter
Hindbærene stemmer i mængde det bare dejen til at dække som skal justeres op. Start med at piske æg og sukker til luftigt skum, kan gøres med elpiskeren eller håndkraft (jeg ejer ikke en elpisker så). Tilsæt mel og pisk igen. Smør en tærteform eller et ildfast fad med smør, eller brug flydende margarine.
Jeg er lidt i tvivl om jeg ikke har lagt hindbæerne i først og hældt dejen over, eller om jeg har gjort som der står og hældt dejen i fadet og fordelt hindbærene ovenpå. Tror dog det er det sidste (beklager hukommelsen. Læg til sidst små smørklatter rundt omkring på dejen. Bages ved 200 grader i ca. 35 minutter til den er gylden.
Selve dejen tager 10 minutter at få lavet så totaltiden = 45 min
Jeg er helt vild med den sprøde dej og de syrlige hindbær og har begge gange spist den uden noget, men da jeg serverede den for mine forældre sagde de at synes der manglede creme fraiche, så hvis i er til det eller vaniljeis.
God weekend :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar