Jeg elsker spagetti carbonara. Det er en af mine gamle go-to
retter. Men den er ikke vægttabs venlig. Dog har det altid virket som
helligbrøde når folk har foreslået en ændring, og hver gang jeg har smagt det
har jeg synes der manglede noget. I dag prøvede jeg selv at lave en low-fat
udgave.
Du skal bruge:
200 gram squash
150 gram sugar snaps (sukkerærter i bælg)
250 gram madlavnings fløde (Jeg brugte 4%)
100 gram hytteost (jeg brugte 1,5%)
40 gram fuldkorns spagetti
100 gram bacon i tern
Først smed jeg baconen på panden. Jeg dræner panden for fedt
undervejs. Ingen grund til ekstra fedt. Når bacon er stegt hælder jeg den over
på fedtsugende papir og lader en lille smule fedt blive i panden, så jeg lige
kan svitse mine grøntsager. Jeg fjernede skrællen fra min squash og skar den i små
tern. Mine sugar snaps fik fjernet enderne og skåret på langs, hvorefter begge
røg på panden i ca. 1 minut så jeg kunne få det værste væske ud af squashen.
Mens pastaen koger hælder jeg hytteost og madlavnings fløde ned
i en skål og blender klumperne ud af hytteosten. Dette trin kan springes over.
Når vandet er hældt fra pastaen vender jeg
hytteost-blandingen, grøntsagerne og baconen ned i gryden og mixer det med
krydderier (basilikum, oregano, merian og peber).
Når du begynder at kunne se osten hænge ved er din mad
færdig og der kan serveres.
Jeg føler der er bid, bacon og ost i min carbonara og især
de to sidste synes jeg er svær at finde i en let carbonara.
Den gennemsnitlige carbonara indeholder ca. 340 kcal/100 gram.
Denne carbonara indeholder kun 91 kcal/100 gram.
Alternativ tilberedning:
Er du i luksus humør eller har du lidt tilovers kan man
erstatte baconen med små mørbrad tern.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar