fredag den 19. april 2013

2 slags pandekager og brunch


Jaaaaa weekend.. nej vent har jo haft ferie hele ugen. Men der er gået en del tid med at træne og arbejde igår.. Så nå men her op til weekenden besluttede jeg mig for at jeg skulle prøve at lave blåbær/banan pandekager, har lavet dem 2 gange før . Første gang mega katastrofe grundet manglende beskrivelse i originale opskrift fra *Hold maven flad* (Som er opfølgeren til *Spis maven flad*)  så den er blev modificeret til anden gang hvor jeg lavede dem med min storesøster. Og det med det udgangspunkt at dem jeg har lavet idag er blevet som de er.
Ved siden af pandekagerne lavede jeg røræg med pesto (se tidligere indlæg. Og en "lille" portion skyr med müsli.



Desuden får i også opskriften på mandel/appelsin pandekager, som jeg lavede for et stykke tid siden.



Nå men altså i den her uge har jeg mandag løbet, tirsdag stod den på mave/balle/lår og onsdag bikinibootcamp. Og her i weekenden 4 timer fordelt på: Mave/balle/lår + bikinibootcamp lørdag og søndag stram op + puls/styrke. Lige inden studiestart mandag! Hvor jeg igår fik den gode nyhed at jeg skal til Sverige (Malmö) til vinter, glæder mig helt vildt!

Nå men tilbage til udgangspunktet. Først får i pandekagerne for idag.

Opskriften under er til 10 pandekager, men lavede en halv portion da jeg ikke havde nok hasselnøddeolie. Og fordi dejen har en tyk konsistens bliver de ikke så store, og fik derfor hele 7 små pandekager. I 10 pandekager er der ca. 100 kcal. Desuden brugte jeg rapsolie til stegningen, det giver en lidt anderledes smag men bestemt ikke en forringelse.


Ingredienser: 
2 æg
2,5 dl minimælk
100 g rugmel
½ tsk. salt
1 tsk. vaniljepulver
5 spsk. hasselnøddeolie
40 g blåbær (friske eller frosne)
1 banan (stor, eller 2 små)
evt. 1 tsk. stødt kardemomme

5 spsk. hasselnøddeolie til panden.

Fremgangsmåde: Blend mælk, 5 spsk. hasselnøddeolie, banan og blåbær sammen. Denne masse piskes så med ægget og de øvrige ingredienser tilsættes. Panden varmes og smøres med ca. ½ spsk. olie pr. pandekage. Pandekagerne laves så tynde som muligt og steges godt på begge sider.

De kan spises som de er eller smøres med sukkerfri choko-nøddecreme og pyntes med en klat kvark. Eller som jeg gjorde brugte sukrin, som smager næsten ligesom sukker og har den knasende fornemmelse, uden kalorierne.




Mandelpandekager med vanilje og orange (portion til 18 stk. 100 kcal/stk.)
Ingredienser: 
50 g mandler
2 æg
4,5 dl minimælk 
1 spsk. revet appelsinskal (økologisk, kan evt. erstattes med økologisk citronskal)
100 g bygmel
1 spsk. FiberHUSK eller Skallin
2 tsk. flydende sødemiddel
½ tsk. salt
1 tsk. vanillepulver
3 spsk. macadamiaolie eller rapsolie i dejen og 2 spsk. flydende oliemargarine eller rapsolie til stegning.

Fremgangsmåde: Mandlerne blendes fint til mel. Æg og mælk piskes sammen og blandes med de øvrige ingredienser. Pandekagerne laves så tynde som muligt og steges i olien. Serveres med friske bær.

Igen her vil jeg sige at dejen er lidt svær at arbejde med så det kræver lidt øvelse og prøve sig frem, men en dejskraber er din bedste ven i til disse. 

All i can say: Velbekomme! 
Og hvis i er i tvivl om hvor nogle af tingene kan købes så skriv en kommentar og jeg vil prøve at være behjælpelig :) 




Ingen kommentarer: